Sevgili arkadaslar adıyaman pipo tütünü hakkındakı bilgilerimi sizlere sunuyorum faydalı olabildiysem ne mutlu
Merhaba arkadaşlar. Uzun bir zamandır sesim soluğum çıkmıyordu farkındayım. Gerek işlerimin yoğunluğu gerekse zaman bulamamam, zaman bulduğum anlarda da üşenmemden kaynaklı bir hayli geç bir yazı oldu bu. Aslında yazı oldu derken benim yazım değil. İnternet’te dolaşırken bulduğum bir bilgi. Ancak bulduğum yerinde kendisinin yazdığını sanmadığım için kaynak göstermek istemedim. Ancak her kim yazdıysa elleri dert görmesin. Bulduğum yazıları bir seri olarak paylaşmak istedim. Buyrun pipo tütünü ile tanışalım.
Pipo Tütünü Kesimleri
Flake
Sıkıştırılmış tütün bloklarının giyotinde ince yapraklar halinde kesilmiş şekli. Yavaş yanarak uzun süreli içim sağlar. Ancak pipoya doldurulması ve yakılması biraz özen ve tecrübe gerektirir.
Broken flake
Flakelerin biraz parçalanmış şeklidir. Bu da kısmen uzun süreli içim sağlar. Pipoya doldurulması ve yakılması kısmen daha kolaydır.
Ready rubbed
Flakelerin tamamen parçalanmış halidir. Bir çok pipo içicisi flake tütünleri parçalayarak kullandığı için üreticiler bu şekilde hazır parçalanmış tütünleri de piyasaya verirler.
Ribbon
Şerit halde, uzun kıyım tütün.
Coarse cut
Kaba kıyım, büyük parçalı tütün.
Crumble cake, cake, plug
Kalıp halde sıkıştırılmış tütün. Ucundan koparmak veya kesmek suretiyle kullanılır.
Rope
Halat şeklinde sıkıştırılmış tütün. Halka halka kesilerek kullanılır.
Twist flake
Gene flake tarzda ama burkularak kalıplaştırılan tütünlerden kesilen flakeler.
Curly cut (medalion veya roll)
Halat şeklinde hazırlanan tütün kalıbının halka halka kesilmesinden elde edilen madalyonlar.
Cube cut
Tütün kalıbının küp küp kıyılmasıyla elde edilen kesim.
Bulk
Kutulanmadan veya paketlenmeden, açık halde, gramla satılan tütün. Köklü bir çok tütün dükkanının kendisine ait harmanları ve sürümü çok olan marka harmanları bu şekilde de satılır.